Volledig scherm
Het schaap bleek volgens de boer 'dronken' te zijn. © Volgdienst - Dierenambulance Kennemerland

Schaap dat niet meer kan staan blijkt ‘dronken’

De dierenambulance Kennermerland moest gisteren uitrukken voor een bijzonder incident. Twee ambulances gingen op een melding af van een schaap dat niet meer overeind kwam. Eenmaal aangekomen bleek het schaap ‘dronken’ te zijn.

Dat wist de eigenaar van het schaap aan de medewerkers van de dierenambulance te vertellen. Veel vissers geven er hun overgebleven brood aan de schapen. ,,Als een schaap te veel brood krijgt, gaat dit gisten in zijn maag. Gist produceert alcohol en van alcohol word je dronken”, luidt de uitleg.

Vandaag, een dag later, is het schaap weer nuchter. ,,We hebben de boer gebeld en hij vertelde dat gelukkig alles weer goed is en het schaap weer lekker eet. Hij mag straks weer bij de andere schapen weer in het weiland staan. Hopelijk heeft hij er geen kater aan overgehouden”, grapt de dierenambulance.

 1. Identificatie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  Identifica­tie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  De identificatie van de dode die werd aangetroffen bij een fatale brand in Haarlem neemt nog meer tijd in beslag. Dat meldt de politie naar aanleiding van de brand in een complex aan de Rudolf Steinerstraat, waarbij een groot aantal appartementen moest worden ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten van buurtbewoners zou het slachtoffer een zeven maanden zwangere vrouw zijn, die in haar slaapkamer door haar man in brand gestoken zou zijn.
 2. Haarlems mysterie: dit is waarom er op sommige klinkers in de Koningstraat teksten staan
  Indebuurt Haarlem

  Haarlems mysterie: dit is waarom er op sommige klinkers in de Ko­ningstraat teksten staan

  Als je loopt kijk je vaak vooruit en dat is maar goed ook, want voor je het weet knuffel je een lantaarnpaal. Maar soms is het wel leuk om even helemaal omlaag of omhoog te kijken. Dan valt je namelijk van alles op. Zo is het ons opgevallen dat er teksten op de grond staan op sommige straatklinkers in de Koningstraat. Wat staat er en wat doen die teksten daar? Wij hebben het uitgezocht.