Volledig scherm
Het schaap bleek volgens de boer 'dronken' te zijn. © Volgdienst - Dierenambulance Kennemerland

Schaap dat niet meer kan staan blijkt ‘dronken’

De dierenambulance Kennermerland moest gisteren uitrukken voor een bijzonder incident. Twee ambulances gingen op een melding af van een schaap dat niet meer overeind kwam. Eenmaal aangekomen bleek het schaap ‘dronken’ te zijn.

Dat wist de eigenaar van het schaap aan de medewerkers van de dierenambulance te vertellen. Veel vissers geven er hun overgebleven brood aan de schapen. ,,Als een schaap te veel brood krijgt, gaat dit gisten in zijn maag. Gist produceert alcohol en van alcohol word je dronken”, luidt de uitleg.

Vandaag, een dag later, is het schaap weer nuchter. ,,We hebben de boer gebeld en hij vertelde dat gelukkig alles weer goed is en het schaap weer lekker eet. Hij mag straks weer bij de andere schapen weer in het weiland staan. Hopelijk heeft hij er geen kater aan overgehouden”, grapt de dierenambulance.

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".