Volledig scherm
Sinterklaas © ANP

Sinterklaasintocht 2019 in Haarlem: dit is de route

Indebuurt HaarlemHet is bijna zover, de Sinterklaasintocht 2019 komt eraan! Op 17 november brengt de Sint samen met zijn Pieten een bezoekje aan Haarlem. Benieuwd naar de route? Lees dan even verder.

Ook dit jaar komen Sinterklaas en zijn Pieten per boot aan in onze binnenstad. De Sint zal met zijn pakjesboot net als vorig jaar aanmeren om 13.00 uur op het Spaarne en komt vanuit Heemstede. Pakjesboot 13 legt op het Spaarne voor de Koudenhoorn ter hoogte van de Valkestraat aan.

Route

De intocht vertrekt vervolgens naar de Grote Markt. De route is als volgt: Spaarne – Damstraat – Oude Groenmarkt – Grote Houtstraat – Proveniershof – Gierstraat – Gedempte Oude Gracht – Zijlstraat – Nieuwe Groenmarkt – Krocht – Smedestraat – Grote Markt.

Grote Markt

Op de Grote Markt zal de Sint rond 14.00 uur worden ontvangen door burgemeester Wienen. De Pieten maken er een feestje van en Sinterklaas zal klaar zitten om met de kids op de foto te gaan.

Verkeersmaatregelen

De Grote Markt en de route van de intocht zijn van 07.00 tot 18.00 uur afgesloten voor het evenement. Tijdens de boottocht moet het verkeer rekening houden met oponthoud in een groot deel van de binnenstad.