Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Twee minderjarige jongens aangehouden in onderzoek naar explosie in Haarlem

De recherche heeft donderdag twee 17-jarige Haarlemmers aangehouden in verband met het onderzoek naar een explosie bij een woning aan de Vrijheidsewg in Haarlem op zondag 31 mei. Hierbij raakte een 48-jarige vrouw gewond.

 1. Heetste 11 augustus ooit gemeten met ruim 32 graden, unieke reeks hete dagen
  video

  Heetste 11 augustus ooit gemeten met ruim 32 graden, unieke reeks hete dagen

  De hitterecords blijven ons om de oren vliegen. Aan het begin van de middag was het in De Bilt ruim 32 graden, waarmee het oude record op 11 augustus uit 2003 uit de boeken vliegt. En vannacht werd het in De Bilt 21,5 graden, het vorige record in de nacht van 10 op 11 augustus stond op 17,2. Morgen wordt hoogstwaarschijnlijk het aantal achtereenvolgende tropische dagen verbroken, meldt weerman Leon Saris van Weerplaza.
 2. Bas (24) werd na opmerking doodgeschoten: ‘Schutter raakte hem tweemaal, keek en liep koelbloedig weg’
  PREMIUM

  Bas (24) werd na opmerking doodgescho­ten: ‘Schutter raakte hem tweemaal, keek en liep koelbloe­dig weg’

  De twintiger die zaterdag werd doodgeschoten bij een drukbezocht strandje aan de zuidwestrand van Amsterdam, is bezweken aan verwondingen veroorzaakt door twee kogels. Dat zegt de beste vriend van Bas van Wijk (24) uit Badhoevedorp tegen deze site. Het drama leek volgens hem net een film. ,,De schutter, nota bene in zwembroeken met een hoedje op, keek enkele seconden naar Bas die zwaargewond op de grond lag. Vervolgens liep hij koelbloedig weg.’’