Volledig scherm
Een bloemenzee voor het slachtoffer van de dodelijke steekpartij in Hoofddorp. © EPA

Verdachten dodelijke steekpartij Hoofddorp langer vast

De twee 15-jarige verdachten van de dodelijke steekpartij in Hoofddorp in december blijven nog zestig dagen vastzitten. De rechtbank in Haarlem heeft het voorarrest van de Hoofddorpse jongens verlengd.

Een 64-jarige inwoner van Hoofddorp kwam op 16 december om het leven toen hij ‘s avonds tijdens het pinnen bij een geldautomaat werd aangevallen door twee personen. Tom, zoals het slachtoffer heet, zou bijna met pensioen gaan. Hij was werkzaam als beveiliger.

Een 16-jarige jongen uit de Noord-Hollandse plaats wordt niet meer als verdachte gezien, meldt het Openbaar Ministerie. Eerder werd hij al vrijgelaten. 

Schokgolf

De gewelddadige dood van Tom ging als een schokgolf door de Hoofddorpse gemeenschap. Twee in het zwart geklede jongens benaderden hem met het doel hem te beroven. Bij de worsteling die volgde stak een van de berovers hem neer, terwijl zijn vrouw vanuit de auto alles zag gebeuren.

Om Tom een laatste eer te bewijzen, werd er eind december een herdenkingstocht georganiseerd in de wijk waar het drama plaatsvond. De deelnemers, enkele honderden, was gevraagd een lichtje mee te nemen. Bewoners langs de route was gevraagd een lantaarntje of een kaars in de voortuin of achter het raam te zetten om zo ‘een spoor van licht’ door de wijk te creëren.

  1. Vrede lijkt weer getekend tussen Jan Smit en gemeente na slopen van boomhut van zijn kinderen
    Update

    Vrede lijkt weer getekend tussen Jan Smit en gemeente Edam-Volendam na slopen van boomhut van zijn kinderen

    Jan Smit is diep teleurgesteld in de gemeente Edam-Volendam. Gisteren bouwde de zanger, samen met nog zo’n twintig buurtbewoners, een boomhut voor de kinderen uit de buurt. Vanochtend, toen de kinderen op school waren, heeft de gemeente het bouwwerk gesloopt. Inmiddels lijkt de vrede weer getekend tussen de Volendammer en de gemeente na een gesprek met de burgemeester.