Volledig scherm
Ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Vrouw (58) van fiets getrokken door straatrovers in Zaandam

Gisteravond is een 58-jarige vrouw van haar fiets getrokken in Zaandam waarbij zij gewond raakte. De daders wilden haar van haar tas beroven, maar dat lukte niet. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. 

De poging tot beroving vond plaats tussen het Kuilpad en de fietstunnel onder de A8. Rond zes uur 's avonds werd de vrouw, die samen met een andere dame fietste, door twee jongens op een scooter gepasseerd. Toen de dames vervolgens de stilstaande scooter weer passeerde, reed de scooter achter hen aan. 

Even later trok een van de twee hard aan de tas van het slachtoffer. De tas zat echter vast om haar fietszadel, waardoor deze niet loskwam, maar de vrouw wel hard ten val kwam. De scooter reed daarna weg in de richting van de fietstunnel onder de A8 en verdween uit het zicht. De vrouwen fietsten daarna naar het ziekenhuis waar het slachtoffer werd onderzocht.

De bestuurder van de scooter droeg een zwarte jas en vermoedelijk een petje. De bijrijder droeg een zwarte jas en met hieronder vermoedelijk een witte hoodie. Ook droeg hij een donkere helm. De scooter was opvallend zwart glanzend en betrof een laag model.

De politie is op zoek naar getuigen van deze poging beroving.