Volledig scherm
Ambtsketting, niet van de gemeente Koggeland © Foto: ANP

Waarnemend burgemeester Koggeland bezoekt inwoners met de fiets

De waarnemend burgemeester in Koggeland Jan Franx bezoekt deze zomer per fiets de inwoners van zijn gemeente. Dat schrijft Het Noordhollands Dagblad.

Tussen 10 juli en 11 september houdt Franx meerdere fietstochten langs de dorpen van de plattelandsgemeente. Zeven avonden is er de kans voor de inwoners van de gemeente om de waarnemend burgemeester te ontmoeten. 

Franx hoopt dat de dorpelingen zelf de fiets zullen pakken en met hem meefietsen. Maar hij is bereid af te stappen om diegenen te ontmoeten die niet kunnen fietsen. De fietstocht is overigens niet de eerste keer dat Franx op een bijzondere manier de inwoners van zijn gemeente ontmoet. Als wethouder in Enkhuizen organiseerde hij regelmatig bijeenkomsten in de lokale Hema. 

De eerste tocht is woensdagmiddag 10 juli dor Wogmeer, die avond fietst Franx een rondje door De Goorn en Avenhorn. De andere fietstochten zijn gepland op 15 juli in Berkhout, 17 juli in Spierdijk, Bobeldijk en Zuidermeer. Op 28 augustus fietst Franx een rondje Scharwoude, Oudendijk en Grosthuizen. Ten slotte fietst hij in en om Rustenberg en Ursum.