Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Wegwerk op A9 bij Haarlem; snelweg gaat ’s nachts dicht

indebuurt HaarlemDe A9 tussen Knooppunt Rottepolderplein bij Haarlem en Beverwijk krijgt stiller asfalt. Automobilisten zullen daarom de komende maanden hinder ondervinden en krijgen te maken met afsluitingen en omleidingen. Wel goed om te weten: de hinder is voornamelijk ’s avonds en ’s nachts. Eind 2019 moet alles klaar zijn.

Afsluitingen

De start van de werkzaamheden is aanstaande maandag (9 september 2019). Die week, van 9 tot en met 14 september is de A9 in de richting van Amsterdam tussen Beverwijk en Rottepolderplein dicht. Dat is van 20.00 uur ’s avonds tot en met 05.00 uur ’s ochtends. In de ochtend van zaterdag 14 september is dat tot en met 7.00 uur ’s ochtends.

Twee weken later, tussen 23 en 26 september zijn er opnieuw werkzaamheden tussen 20.00 tot 05.00 uur.

Omleidingen

Rijkswaterstaat meldt dat verkeer wordt omgeleid en dat je rekening moet houden met extra reistijd van ongeveer een kwartier.

• Almaar richting Amsterdam-Schiphol via autoweg N8 en A8

• Alkmaar-Beverwijk richting Amsterdam-Schiphol via A22, N202-S102 en A5

• Alkmaar-Beverwijk richting Haarlem-Schiphol via de A22, N208, N205

  1. Haarlems mysterie: dit is waarom er maar liefst vijf wachtkamers op Haarlem station waren
    Indebuurt Haarlem

    Haarlems mysterie: dit is waarom er maar liefst vijf wachtka­mers op Haarlem station waren

    Dit weekend wordt gevierd dat 180 jaar geleden de eerste spoorlijn tussen Amsterdam en Haarlem in gebruik werd genomen. Eerder zetten we al vijf verbazingwekkende verschillen tussen toen en nu op een rijtje. Maar tijdens onze duik in de geschiedenis kwamen we erachter dat er vroeger in Haarlem maar liefst vijf wachtkamers waren in plaats van de gebruikelijke drie. Waarom? Dat hebben wij uitgezocht!