Atlanta United maakt zich klaar voor eerste duels in ultramodern stadion

VideoAtlanta United speelt komende zondag voor het eerst in hun nieuwe onderkomen, het gloednieuwe en ultramoderne Mercedes-Benz Stadium. Het stadion, dat zo'n 1,25 miljard euro heeft gekost, biedt plaats aan 71.000 toeschouwers. 

Atlanta United, dat in 2014 werd opgericht en nu bij het debuutseizoen in de MLS terug te vinden is op de zesde plaats in de Eastern Conference, speelt komende zaterdag voor het eerst een thuiswedstrijd in hun nieuwe stadion. FC Dallas is dan tegenstander. Drie dagen later komt New England Revolution op bezoek in het Mercedes-Benz Stadium en weer drie dagen later speelt Atlanta United opnieuw een thuiswedstrijd in hun gloednieuwe onderkomen, dan tegen Orlando City. Gerardo 'Tata' Martino (voormalig coach van FC Barcelona en Argentinië) is de coach van Atlanta United. Brad Guzan, Tyrone Mears, Michael Parkhurst, Carlos Carmona en Kenwyne Jones zijn enkele bekende namen in zijn selectie. 

Het American Football-team van de stad, de Atlanta Falcons, opende het stadion vorige week al met een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Jacksonville Jaguars. De Falcons spelen op maandag 18 september hun eerste NFL-competitieduel in hun nieuwe onderkomen tegen de Green Bay Packers. 

Er zijn in het nieuwe stadion liefst 1264 tappunten en 24 bars en restaurants. Het ultramoderne dak kan binnen elf minuten volledig open of dicht. Het scorebord/videoscherm in het dak is het meest in het oog springende onderdeel van het nieuwe stadion. Het scherm is liefst 335 meter lang en gaat 360 graden rond, dus overal in het stadion komen de scores en beelden duidelijk voorbij. 

Ook de 53ste editie van de Super Bowl, op 3 februari 2019, zal worden gespeeld in het splinternieuwe Mercedes-Benz Stadium. 

Volledig scherm
Het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta. © AP
Volledig scherm
Het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta. © AP