Australië en Nieuw-Zeeland met koppen tegen elkaar bij haka

De scheidsrechters moesten kemphanen scheiden, anders had deze haka misschien wel tot een flink gevecht geleid. Toen de 'All Blacks' in een interland onder 20 jaar hun traditionele dans uitoefenden, voelden hun Australische tegenstanders zich allerminst geïntimideerd.

De Australiërs zetten zelfs enkele stappen naar voren, waardoor ze de Nieuw-Zeelanders tijdens de oorlogsdans van de Maori konden aanraken. Enkele spelers kwamen zelfs met de koppen tegen elkaar te staan.

In het verleden zorgden ook Ierland in 1989 en Engeland op Old Trafford in 1997 voor verweer tegen de haka. Vooral de confrontatie met de Engelsen zorgde voor heel wat ophef in Nieuw-Zeeland en was het meest beruchte haka-incident.

De wedstrijd in Auckland werd gewonnen door Nieuw-Zeeland. Dankzij een ultieme trap van de thuisploeg werd het 15-14 in de altijd felbeladen burenruzie.

 1. Tuitende lippen, stoere blikken en gestaalde spieren, maar dan als parodie
  PREMIUM

  Tuitende lippen, stoere blikken en gestaalde spieren, maar dan als parodie

  Stoere blikken, over the top-houdingen en tuitende lippen. Lekkere foto’s met een filtertje erover, zodat spieren en grimassen goed uitkomen. Ronald Mulder, Michel Mulder, Kai Verbij, Dai Dai Ntab, Martijn van Oosten en Thomas Krol steken wekelijks de draak met mensen die op social media maar al te graag laten zien hoe fit ze zijn of hoe fit je zou moeten zijn. De schaatsers van Team Plantina riepen zelfs een eigen Instagram-account in het leven, ‘Vitchannel’.
 2. Speler Norwich geeft hooligan pakje sigaretten terug

  Speler Norwich geeft hooligan pakje sigaretten terug

  Het was een bizar moment bij het bewogen FA Cup-duel Chelsea - Norwich City. Terwijl Álvaro Morata namens de thuisclub rood krijgt van arbiter Graham Scott meldt zich een hooligan op het veld van Stamford Bridge. Kennelijk is die bij zijn ren over het gras een pakje sigaretten verloren dat hij keurig terugbezorgd krijgt van de Zwitserse verdediger Timm Klose van Norwich City. Chelsea zou zich na pingels plaatsen voor de vierde ronde.