Volledig scherm
Lionel Messi. © Getty Images

Broer van Messi opgepakt na verdachte omstandigheden op boot

Matías Messi, de broer van voetbalvedette Lionel Messi, is aangehouden door de politie van Rosario. Argentijnse media melden dat de 35-jarige broer met verwondingen in het ziekenhuis verblijft, maar wel onder bewaking staat.

Op de boot waarmee hij een tochtje op het water had gemaakt werden bloedsporen gevonden en een wapen, weet de krant Clarin. Dat was reden voor de politie Messi aan te houden.

Messi was na een tochtje met zijn boot teruggekeerd met bebloed hoofd. Een ongelukje onderweg, had hij verklaard. Pas toen de politie de boot onderzocht en het pistool aantrof werd tot actie overgegaan. Messi was inmiddels spoorloos maar bleek in het ziekenhuis te liggen. 

De familie liet inmiddels weten dat de verwondingen - onder meer een gebroken kaak en snijwonden in zijn gezicht- veroorzaakt zijn doordat de boot op een zandbank was gelopen. Wegens illegaal wapenbezit riskeert Matías Messi, die vaker met de politie in aanraking kwam, een celstraf van 3,5 jaar.

Broer Lionel liet zich niet beïnvloeden door de sores. Hij scoorde zaterdag tegen Celta zijn dertiende competitietreffer van het seizoen voor Barcelona.