instagram saracakarevic
Volledig scherm
© instagram saracakarevic

Corona treft ook tenniskelder: speelster houdt na drie zware sets 2,25 euro over

Het is niet nieuw: sporters die de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen aankaarten. Gevoed door coronacrisis zorgde de 24-jarige Franse tennisster Sara Cakarevic voor een wel heel pijnlijk voorbeeld. Aan een kwalificatiewedstrijd voor een ITF-toernooi in Praag hield ze welgeteld... 2,25 euro over.

13 reacties

 • Anoniem

  1 maand geleden
  Beste Ork man Misschien om eens te kijken naar haar leeftijd... Zou 12 maart 1997 misschien haar geboortedatum zijn? Delano van Santen
 • Ork Man

  1 maand geleden
  12 maart 1997, volgens mij was er toen geen COVID. Sterker nog, toen werkte de meeste vrouwen nog niet eens. Goedemorgen allemaal, het is 6 mei anno 2021, we doen net alsof jean d’arc net binnengevallen is.
 • Ronald Dannis

  1 maand geleden
  Ik zie ook nergens dat zij zelf de vergelijking maakt met mannen. Dat verzint het AD er blijkbaar bij. Ook dat het door COVID komt wordt niet onderbouwd. Was het voor COVID dan zo dat als je op een achterafbaantje voor anderhalve kip als publiek een wedstrijd verliest en je dus niet plaatst voor het toernooi een paar duizend euro kreeg bijgeschreven? Tennisser krijgen betaald door reclame en sponsors, en die zijn alleen geïnteresseerd in spelers die we het toernooi halen. Hard blijven werken!
 • Anoniem

  1 maand geleden
  De conclusie dat dit ligt aan het feit dat zij een vrouw is klopt niet. Ook indien een mannelijke speler op plek 410 zou staan zou hij hetzelfde overhouden. Het prijzengeld dat men uitkeert komt van reclame opbrengsten en sponsors. Sta je hoger op de ranglijst, dan kijken meer mensen en zijn de sponsors en reclame-inkomsten dus hoger en dien tengevolge ook de uitbetalingen. Jammer dat de kwitantie van een man lager geplaatst dan 410 niet gepubliceerd is, dan kun je objectief vergelijken. Frenzel
 • N Barsink

  1 maand geleden
  De suggestie van ongelijkheid wordt nergens onderbouwd. Sara verdient weinig vergeleken met? Nick
 1. Op audiëntie bij ‘koning Messi’: Dest, De Jong en al die anderen ‘mogen’ op de foto
  Video

  Op audiëntie bij ‘koning Messi’: Dest, De Jong en al die anderen ‘mogen’ op de foto

  Het waren schitterende beelden, meteen nadat de Copa del Rey op de middenstip van Estadio La Cartuja in Sevilla was uitgereikt aan FC Barcelona. De voornamelijk jongere spelers van de Catalaanse bekerwinnaar stonden letterlijk in de rij om op de foto te mogen met ‘koning’ Lionel Messi en de beker. Onder anderen Sergiño Dest en Frenkie de Jong konden niet wachten tot ze aan de beurt waren. En Messi, die onderging het allemaal met een enorme glimlach.