Depay sprint 147 dagen na operatie weer volop in Rotterdam

Memphis Depay heeft gisteren op de kades van de Maas in Rotterdam sprintjes getrokken. 147 dagen nadat hij geopereerd werd aan een zware kruisbandblessure.

De aanvaller van Oranje raakte op 15 december geblesseerd in een wedstrijd van zijn club Olympique Lyon. Daarop ontstond een race om fit te zijn voor het EK dat eigenlijk in juni zou beginnen. Memphis plaatste constant filmpjes waarop hij toonde hij ver hij al was met zijn revalidatie. Nu het EK voetbal niet doorgaat heeft de voormalig speler van PSV meer tijd om fit te worden. Ook de Franse competitie is namelijk al stilgelegd.

Bondscoach Ronald Koeman gaf eerder al aan onder de indruk te zijn van de trainingsdrift van Depay. ,,De filmpjes die rondgaan op social media krijg ik persoonlijk van hem. Ik hoef daar eigenlijk niet aan te beginnen”, zegt Koeman. ,,Ik vind het geweldig wat hij doet na zo’n knieblessure.”

Memphis Depay 147 dagen na de operatie
Volledig scherm
Memphis Depay 147 dagen na de operatie © Memphis Depay
  1. Ophef over spontaan promotiefeestje FC Saarbrücken

    Ophef over spontaan promotie­feest­je FC Saarbrüc­ken

    Een spontaan promotiefeestje van enkele spelers, stafleden en officials van FC Saarbrücken heeft in Duitsland de nodige commotie veroorzaakt. Door de definitieve beëindiging van het seizoen in de Regionalliga Südwest vanwege de coronacrisis keert de club voor de eerste keer na zes jaar terug in de derde Bundesliga. Dat bondsbesluit leidde in de stad onder meer tot vrolijke taferelen op straat waarbij ook verscheidene clubmensen werden gesignaleerd.