Volledig scherm
© ANP Kippa

Derksen fileert VI: Ze bakken er helemaal niets van

Johan Derksen is 'helemaal klaar' met het blad Voetbal International. De voormalig hoofdredacteur en boegbeeld van het weekblad verklaarde dat vanavond in het gelijknamige televisieprogramma.

Derksen fileerde 'zijn VI' live in de uitzending. ,,Ik wil niets meer met die mensen te maken hebben", liet de spraakmakende analist weten. Zijn opvolgers bakken er volgens Derksen zelfs 'helemaal niets van'. ,,Ze hebben last van misplaatste arrogantie en hebben totaal geen visie. Het blad glijdt af".

Twitter gaat los
De 65-jarige voetbalanalist nam vorig jaar na 13 jaar afscheid als hoofdredacteur van Voetbal International. Ook na zijn vertrek bleef de schaduw van Derksen, die nog wel in het televisieprogramma te zien bleef, over het blad hangen. Daar lijkt nu definitief een einde aan te zijn gekomen.

De uitspattingen van Derksen maken veel los op Twitter. De meeste twitteraars laken de manier waarop hij zijn blad afbrandt en zijn gebrek aan loyaliteit. Ook is er steun voor de oud-hoofdredacteur. ,,Die Derksen heeft ook gewoon gelijk. VI wordt met de week minder leuk om te lezen", is een van de reacties.

Naar de klote
Het is niet voor het eerst dat Derksen zijn opvolgers een veeg uit de pan geeft. Tijdens een vraaggesprek met schrijver Arnon Grunberg liet hij al weten dat hij stopt met zijn wekelijkse column in het blad. ,,Ik wil er niet bij betrokken zijn als de titel naar de klote gaat".