Volledig scherm
De uitslag van East Fife - Forfar: four - five. © Google

Droom voetbalfans komt uit: 'East Fife
four - Forfar five'

Er was een strafschoppenserie voor nodig, maar de droom voor veel Britse voetballiefhebbers kwam vanavond uit. Het duel tussen East Fife en Forfar in de Schotse League Cup eindigde na strafschoppen in 4-5. 'East Fife four, Forfar five' klonk het vanavond op de Schotse radio bij het oplezen van de uitslagen. 

Het is een gimmick die al decennia wordt gebruikt in Schotland en de rest van Groot-Brittannië, maar tot op heden slaagden East Fife en Forfar er nooit in om die gedroomde eindstand op het scorebord te krijgen. Ook vandaag lukte het niet, want na 120 minuten spelen stond het 1-1, maar na het nemen van penalty's werd het dan toch echt 4-5. Dat zorgde voor grote vreugde bij veel voetbalfans aan de andere kant van de Noordzee. 

Het programma Final Score, al sinds 1958 vaste prik op zaterdagmiddag op de BBC, is helaas nog niet begonnen om deze uitslag op te lezen. De grap begon destijds bij presentator James Alexander Gordon, die liefst veertig jaar de eervolle taak had om alle uitslagen in het Britse voetbal keurig op te lezen. In januari 1964, werd het al eens 5-4, maar toen klonk het zo: 'Forfar five - East Fife four.' De uitslag van vanavond kan op meer bijval rekenen bij de liefhebbers van Britse voetbalcultuur. 

MarieB on Twitter

Omg this actually happened today Forfar five, East Fife four on penalties 😂😂

Joris van de Wier on Twitter

Het telt niet helemaal, maar is toch wel mooi. https://t.co/LLneWSetax

Marc Webber on Twitter

The classified results reader's nightmare! Forfar 5 East Fife 4. @fcbusiness

Oliver Cooper on Twitter

It actually happened, the greatest football result in the world: East Fife 4, Forfar 5 (on penalties, at any rate)