Volledig scherm
Fran Sol met Donis Avdijaj. © Toin Damen

Fran Sol op carnavalsembleem in Tilburg

De populariteit van Fran Sol kent geen grenzen in Tilburg. De Spaanse topschutter van Willem II prijkt nu zelfs op een carnavalsembleem. Komende zondag, 11 november, is in Tilburg de aftrap van het carnavalsseizoen. Tilburg wordt dan omgedoopt in Kruikenstad, waarin de kleur groen en oranje domineren.

Sol maakte dit seizoen al weer zeven doelpunten voor Willem II, vorig jaar kwam de Spaanse spits tot zestien treffers. In Tilburg zijn ze trots op hun Spaanse spits die in het verleden voor Real Madrid speelde. Voor 5,95 euro is op de webshop van Willem II binnenkort een strijkembleem te bestellen met de beeltenis van Sol, met een carnavalshoed en groen-oranje sjaal. ‘We’ve got Fran Sol’ staat erbij.

De Tilburgse club heeft zondag op de Kruikenmarkt een eigen kraam staan, waarbij carnavalsgangers het embleem op hun kiel kunnen laten stikken.

Willem II on Twitter

💚🧡 Kun jij niet wachten om jouw boerenkiel te versieren met nieuwe carnavalsemblemen? Dan mag deze special met @Tilburgcom niet ontbreken in jouw collectie! https://t.co/guLLFRMky5