Volledig scherm
© bruno

Frank Rijkaard gaat in de pannenkoeken

Voormalig topvoetballer, trainer en bondscoach Frank Rijkaard (51) gaat in de pannenkoeken. Samen met zaakwaarnemer Perry Overeem is hij eigenaar geworden van Ridderhofstad Den Engh in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. Rijkaard neemt niet zelf plaats achter het fornuis. De echtgenote van Overeem neemt de exploitatie op zich, samen met de uitbaters van golfclub Amelisweerd aan de andere kant van de stad.

De boerderij was eerder in beheer van twee woningbouwverenigingen. Zij zochten al lange tijd naar een exploitant. Cateraar Abrona was in beeld, maar haakte af.

Den Engh maakte deel uit van een 13de-eeuws slot aan de rand van het grootste park van Leidsche Rijn, het Máximapark. Het slot werd in 1896 afgebroken. Verderop op het complex van de ridderhofstad heeft woonwerkgemeenschap Umah-hai nieuwbouw neergezet. Het gaat om woningen voor ex-verslaafden en voormalige psychiatrische patiënten.

Rijkaard en Overeem hebben voor de aankoop van het pand een bv opgericht. Het pand is voor 727.000 euro in handen gekomen van het tweetal. Behalve voor een pannenkoekenrestaurant, wordt de boerderij gebruikt voor feesten en partijen.

Rijkaard was het laatst actief in Saudi-Arabië als bondscoach. Na zijn ontslag zou hij een sabbatical nemen. Eind jaren '90 investeerde de voetbalmiljonair in een onderbroekenlijn, Underjeans, die hij alweer snel verkocht. Tegenwoordig investeert hij meer in onroerend goed. Hij bezit onder meer panden in Amsterdam en Den Bosch.