Frenkie en Messi met mondkapjes op de club, ‘Lewa’ weer vader

SportbytesIn de rubriek Sportbytes houden we in de gaten wat bekende sporters meemaken én delen op sociale media. 

Dybala genezen van coronavirus

,,Mijn gezicht spreekt boekdelen”, schrijft Juventus-ster Paulo Dybala. ,,Ik ben eindelijk genezen van het coronavirus.”

Frenkie en Messi met mondkapjes

De selectie van FC Barcelona heeft zich vandaag weer op de club gemeld en kregen direct een medische test voorgeschoteld. Frenkie de Jong en Lionel Messi namen in elk geval voorzorgsmaatregelen.

Lewandowski weer vader

Bayern-spits Robert Lewandowski heeft vandaag aan zijn fans laten weten dat hij voor de tweede keer vader is geworden. Opnieuw kregen de Pool en zijn vrouw Anna een dochter. Lewandowski liet weten dat de naam van zijn tweede kind Laura is. Klara, het eerste kind van de spits, werd drie jaar geleden geboren. Snel na de mededeling op social media ontving Lewandowski de felicitaties van meerdere clubgenoten.

Weddenschap bezorgde Djokovic etentje met Sjarapova

Ze waren nog jong en Novak Djokovic had nog geen grandslamtitels achter zijn naam toen hij bij een demonstratiepartij de op dat moment al veel bekendere Maria Sjarapova uitdaagde. ,,Hij zei: als ik win, betaal jij”, vertelde de Russische oud-tennisster tijdens een Instagram-chat met de Serviër. Het gebeurde tijdens een gemengd dubbel in Indian Wells. ,,Ik dacht: wie is die jongen? Hij won ook en zei: ‘Oké, vanavond gaan we uit eten. Ik weet een goede Japanner. En ik dacht alleen maar: Serieus? Jij en ik samen dineren vanavond?”

Djokovic en Sjarapova konden er tijdens hun publieke gesprek smakelijk om lachen. En, zo zei Sjarapova, het ergste moest nog komen. ,,Tijdens het eten haalde Novak een Kodak-camera te voorschijn en vroeg de ober een foto van ons te maken. Ik weet niet meer met wie we tennisten, maar dat etentje en die camera ben ik nooit vergeten.” Djokovic kon het verhaal bevestigen, maar het bewijs bestaat niet. De Servische tennisser raakte de camera kwijt.

LeBron James regelt Obama voor virtuele diploma-uitreiking

Basketballer Lebron James had de Amerikaanse scholieren die eindexamen doen iets speciaals beloofd voor hun afgelaste diploma-uitreiking. Voor zijn evenement ‘Graduate Together, Amerika eert de klas van 2020' heeft de basketballer van de LA Lakers oud-president Barack Obama gestrikt. ,,Ik had jullie al gezegd dat we werkten aan iets bijzonders en we hebben een ongelofelijke toevoeging: de GOAT@BarackObama”, schreef de basketballer op Twitter.

Vanwege het coronavirus gaan alle feestelijkheden op de middelbare scholen voor de leerlingen die afscheid nemen niet door. In plaats daarvan kwam James met een speciale uitzending op 16 mei die wordt uitgezonden op de zenders NBC, ABC, CBS en Fox en via verschillende social mediaplatformen.

Op 6 juni zal er vanuit een stichting van Michelle Obama nog een ‘Dear Class of 2020' evenement worden georganiseerd, waar de voormalig president scholieren zal toespreken, samen met onder anderen de Pakistaanse nobelprijswinnares Malala Yousafzai.

\
Volledig scherm
\ © REUTERS
  1. Ricksen-biograaf komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’
    PREMIUM
    Video

    Rick­sen-biograaf komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’

    Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.