Volledig scherm
Als trainer is Gattuso niets van zijn temperament verloren. © REUTERS

Gattuso: Gascoigne verwelkomde me door in mijn sokken te poepen

Gennaro Gattuso (40) werd groot bij AC Milan, maar de onverzettelijke middenvelder speelde voor hij doorbrak in Milaan een jaar in Schotland. Bij Glasgow Rangers werd de Italiaan mentaal gehard.

In gesprek met FourFourTwo doet de huidige trainer van Milan een aantal fraaie anekdotes uit de doeken over zijn tijd in Glasgow. Een 19-jarige Gattuso kreeg bij Rangers te maken met topspelers als Brian Laudrup, Jonas Thern and Paul Gascoigne. Vooral de laatste maakte diepe indruk. ,,Ik kon altijd bij Paul terecht voor advies, dankzij hem voelde ik me snel thuis in Glasgow."

De na zijn carrière aan lager wal geraakte Gascoigne had niet lang nodig om het ijs te breken bij Gattuso. ,,Hij was berucht om zijn pranks. Zo verwelkomde hij me door in mijn sokken te poepen. Maar zijn andere kant, die van een warme man met vriendelijke gebaren, kennen veel mensen niet."

,,Gascoigne maakte de kleedkamer aan het lachen met zijn grappen. Ik zal hem altijd op die manier herinneren en ervoor zorgen dat mensen zijn grote hart kennen."

Gattuso keerde in 1998 na één seizoen Rangers terug naar Italië om voor Salernitana te gaan voetballen. Hij werd een jaar later opgehaald door AC Milan, waarvoor de middenvelder bijna 400 competitiewedstrijden zou spelen. 

Volledig scherm
© EPA