Volledig scherm
gouden steak ribery © instagram

Geen vervolging Ribéry om 'golden steakgate'

De openbaar aanklager in München begint geen zaak tegen Franck Ribéry naar aanleiding van 'golden steak-gate'. 

Er waren twee klachten ingediend tegen de Franse voetballer van Bayern München die zich in een restaurant in Dubai een met bladgoud belegde steak had laten voorschotelen. Het stuk vlees zelf was niet de reden voor de aanklachten, maar de ‘obscene grofheden’ waarmee Ribéry zijn critici op social media van repliek had gediend.

Volledig scherm
Franck Ribéry. © Getty Images

Een belediging kan alleen strafrechtelijk vervolgd worden als deze tegen een specifiek persoon gericht is. Dat is volgens de verklaring van het openbaar aanklager echter niet het geval bij de grove teksten van Ribéry.
De aanleiding van de hele rel was een video die Ribéry op Instagram had geplaatst. Daarin krijgt hij in een restaurant in Dubai een met goud belegde steak voorgeschoteld door de beroemde Turkse kok Salt Bae. Dat bericht leidde tot een stroom aan verwensingen op Twitter aan zijn adres en ook aan zijn hoogzwangere vrouw, zijn moeder en zijn kind. De voetballer van Bayern schold echter net zo hard terug. Hoewel Bayern het verdedigde dat Ribéry opkwam voor zijn familie, legde de club de Fransman een hoge boete op voor de scheldkanonnade.