Volledig scherm
© Getty Images

Huddersfield krijgt boete voor ludiek protest tegen shirtsponsoring

Huddersfield Town heeft een boete van 50.000 pond (55.000 euro) gehad vanwege de stunt met shirtsponsoring in de voorbereiding. Toen verschenen de spelers van de Engelse club met heel groot Paddy Power op de tricots. 

Supporters van de club, die afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde, waren tijdens de oefenwedstrijd tegen Rochdale boos over de diagonale balk op de shirts. De Engelse voetbalbond FA liet toen al blijken dat er regels omtrent de grootte van de sponsornaam zijn. 

Huddersfield Town, waar Terence Kongolo onder contract staat, en Paddy Power lieten later weten dat het om een éénmalige stunt ging. Paddy Power is nog steeds shirtsponsor van de club, maar de naam van de bookmaker staat niet op de shirts. Directeur Victor Corcoran van de goksite liet toen weten: ,,Shirtsponsoring is in de voetbalwereld veel te ver gegaan. Shirts zijn heilig, dus hopen we dat andere bedrijven ons voorbeeld volgen.”

Huddersfield veilde ook vijftien van de gedragen ‘nepshirts’ voor drie verschillende goede doelen. Maar ook dat was voor de FA geen reden om af te zien van een boete.

Volledig scherm
Huddersfield Town speelt in het Championship zonder shirtsponsor. © BSR Agency
  1. Federer en Nadal verbreken toeschouwersrecord in Kaapstad
    Video

    Federer en Nadal verbreken toeschou­wers­re­cord in Kaapstad

    Met 48.000 toeschouwers in het Kaapstad Stadion hebben Roger Federer en Rafael Nadal het bezoekersrecord voor een tenniswedstrijd verbeterd. De twee grootheden traden in Zuid-Afrika aan voor een dubbelpartij voor het goede doel. Federer trad aan met Microsoft-oprichter Bill Gates. Nadal had komiek Trevor Noah aan zijn zijde. Het vorige bezoekersrecord dateerde uit november van het vorige jaar, toen in Mexico 42.517 mensen keken naar een demonstratiepartij tussen Federer en Alexander Zverev. Bekijk hier de mooiste foto's uit Kaapstad en de samenvatting.