The National Lottery on Twitter

A rising Irish football star Kevin O'Connor who plays for Preston North End collected his €1 Million on the Christmas Millionaire Raffle🎉 https://t.co/V3gMJ2Ah04

Iers jeugdinternational wint een miljoen euro in de lotto

Net als in Nederland strooide de Ierse miljoenenloterij rond de jaarwisseling weer met duizelingwekkende bedragen. Een van de gelukkigen was Kevin O'Connor, een voetballer van de nationale beloftenploeg.

Gisteren reisde de 22-jarige voetballer van het Engelse Preston North End terug naar zijn geboortedorp Enniscorthy om het winnende lot te verzilveren. Hij hoorde op oudejaarsavond dat hij een miljoen euro had gewonnen met het lot dat hij van zijn oom kreeg. Die had O'Connor het lot met kerst cadeau gedaan. 

Bij zijn club die uitkomt in het Championship verdient O'Connor vermoedelijk rond een half miljoen euro per jaar. Preston North End staat negende in de tweede Engelse voetbalklasse.

In Nederland viel de PostcodeKanjer gisteren in het Friese Eastermar, het geboortedorp van Doutzen Kroes.

Volledig scherm
© screenshot
  1. Atletiekgrootheden Farah en Gebrselassie ruziën over incident in hotel

    Atletiek­groot­he­den Farah en Gebrselas­sie ruziën over incident in hotel

    Mo Farah en Haile Gebrselassie, twee grootheden in het langeafstandslopen, zijn met elkaar in de clinch gegaan. Aanleiding voor het ‘moddergevecht’ is een incident in maart in Ethiopië. Farah (36) beschuldigt Gebrselassie van nalatigheid bij een diefstal in een hotel, dat eigendom is van Gebrselassie (46). De Ethiopiër reageerde venijnig. Volgens hem had Farah het hotel verlaten zonder te betalen en zich respectloos gedragen. Ook zou Farah een andere atleet hebben belaagd.