Keeper en speler stoppen drie penalty’s op rij

VideoEén penalty stoppen is al knap, twee strafschoppen keren is bijzonder en drie penalty’s op rij uit het doel houden komt helemaal weinig voor. 

Toch gebeurde het in de Turkse competitiewedstrijd tussen Usakspor en Ergene Velimese, twee clubs die uitkomen op het derde niveau. In de slotfase, bij een voorsprong van 2-0 voor Usakspor, kregen de bezoekers een strafschop.

Doelman Ersin Aydin tikte de penalty fraai uit de benedenhoek, tot blijdschap van zijn medespelers die hem allemaal uitbundig feliciteerden. De scheidsrechter oordeelde echter dat Aydin te vroeg van zijn lijn was gekomen. Hij gaf de keeper geel en liet de strafschop overnemen. Ook de tweede poging wist Aydin uit de hoek te tikken, maar weer had de aanvoerder van Usakspor een stap naar voren gedaan toen de speler van Ergene Velimese aanlegde vanaf 11 meter. Het leverde doelman zijn tweede gele kaart op. Verdediger Levent Aktug nam de handschoenen over en ook hij bleek een ‘penaltykiller’.

Trots poseerden Aydin en Aktug na afloop samen voor de fotografen. Samen drie strafschoppen op rij stoppen, uniek!

Volledig scherm
De drie gestopte strafschoppen. © screenshots
  1. Federer en Nadal verbreken toeschouwersrecord in Kaapstad
    Video

    Federer en Nadal verbreken toeschou­wers­re­cord in Kaapstad

    Met 48.000 toeschouwers in het Kaapstad Stadion hebben Roger Federer en Rafael Nadal het bezoekersrecord voor een tenniswedstrijd verbeterd. De twee grootheden traden in Zuid-Afrika aan voor een dubbelpartij voor het goede doel. Federer trad aan met Microsoft-oprichter Bill Gates. Nadal had komiek Trevor Noah aan zijn zijde. Het vorige bezoekersrecord dateerde uit november van het vorige jaar, toen in Mexico 42.517 mensen keken naar een demonstratiepartij tussen Federer en Alexander Zverev. Bekijk hier de mooiste foto's uit Kaapstad en de samenvatting.