Volledig scherm

Kroatische miss (24) aan de slag als trainer mannenteam

Voetbalclub NK Viktorija Vojakovac heeft een opvallende nieuwe trainer aangesteld. De 24-jarige Tihana Nemcic krijgt het voor het zeggen bij het mannenteam in de vijfde divisie van Kroatië. Nemcic deed in 2008 mee aan de verkiezing van Miss Sport in het Balkanland.

De langharige blondine speelde in het vrouwenelftal van Dinamo Zagreb en het nationale vrouwenteam van Kroatië. Nemcic is afgestudeerd in bewegingswetenschappen en heeft een trainerslicentie op zak.

'Als een man en een vrouw dezelfde kwalificaties hebben om de job te doen, dan zie ik niet in waarom een vrouw geen voetbalteam kan leiden', zegt Nemcic in Kroatische media.

'Ik kijk uit naar elke training. De jongens luisteren erg goed naar me en dat ik een vrouw ben, leidt niet tot problemen. We hebben een heel sterk team dat wil groeien', stelt de blondine.   

  1. Federer en Nadal verbreken toeschouwersrecord in Kaapstad
    Video

    Federer en Nadal verbreken toeschou­wers­re­cord in Kaapstad

    Met 48.000 toeschouwers in het Kaapstad Stadion hebben Roger Federer en Rafael Nadal het bezoekersrecord voor een tenniswedstrijd verbeterd. De twee grootheden traden in Zuid-Afrika aan voor een dubbelpartij voor het goede doel. Federer trad aan met Microsoft-oprichter Bill Gates. Nadal had komiek Trevor Noah aan zijn zijde. Het vorige bezoekersrecord dateerde uit november van het vorige jaar, toen in Mexico 42.517 mensen keken naar een demonstratiepartij tussen Federer en Alexander Zverev. Bekijk hier de mooiste foto's uit Kaapstad en de samenvatting.