Loris Karius schlemiel na nieuwe flater

VideoLoris Karius maakte in mei van dit jaar met zijn grabbelkunsten een einde aan de Champions League-droom van Liverpool. De Duitse goalie van de Premier League-club is nu vol in voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar lijkt zijn vertrouwen nog niet bepaald terug te hebben gevonden.

Liverpool speelde dinsdagavond een oefenpotje tegen Tranmere Rovers en won ternauwernood met 3-2. Eén van de goals van Tranmere had simpel voorkomen kunnen worden als Karius de bal uit een vrije trap van Oliver Norburn niet gewoon klemvast had gepakt. De oplettende Rover Jonny Smith tikte daarna eenvoudig de rebound binnen.

Jürgen Klopp nam het op voor de Duitse sluitpost. ,,Niemand vindt een dergelijk doelpunt leuk om te zien, maar deze treffer is de fout van James Milner. Twee geweldige spelers maken een fout, alleen praten we over slechts één speler. We kunnen niet van iedere fout een verhaal maken. Laten we doorgaan en proberen het beste te maken van de situatie'', tekende The Guardian op uit de mond van Klopp.

Vorige week zette Karius zichzelf al voor schut in de warming-up voor de oefenwedstrijd met Chester (7-0 voor Liverpool). De goalie kreeg een inschietballetje van een ploeggenoot niet onder controle en zag deze door zijn benen glippen. 

Volledig scherm
Loris Karius na zijn blunder tegen Tranmere Rovers. © Getty