Volledig scherm
© getty

'Magath liet speler met kaas behandelen'

Felix Magath liet tijdens zijn periode als manager van Fulham eens een geblesseerde speler met kaas behandelen. Dat beweert oud-voetballer Danny Murphy in gesprek met de BBC. De voormalig middenvelder kijkt niet op van het ontslag van de Duitse trainer, die donderdag door Fulham op straat werd gezet.

'Magath gaf Brede Hangeland eens een in alcohol gedrenkte homp kaas. Hij vertelde dat Hangeland de kaas 's nachts op zijn dijbeen moest leggen om zo de blessure tegen te gaan', vertelt Murphy. 'De clubarts, die gek genoeg nu ook weg is, dacht dat dat niet zo'n goed idee was, dus ik neem aan dat Brede dat advies en niet de tip van Magath heeft opgevolgd.'

Volgens Murphy was de 'kaasbehandeling' slechts een van de vele vreemde zaken die speelden onder het bewind van Magath. 'Het is een van de bizarre en ook wel trieste verhalen die ik over Magath heb gehoord. Al die incidenten hebben hem ongetwijfeld de kop gekost en hebben ervoor gezorgd dat Fulham nu in de penarie zit'.

Magath degradeerde vorig seizoen uit de Premier League. De club uit Londen heeft in het Championship pas één punt gepakt uit de eerste zeven duels en staat stijf onderaan.