Volledig scherm
Kylian Mbappé. © Getty Images

Mbappé maakt 30.000 euro over naar familie van vermiste piloot Ibbotson

De twintigjarige wereldkampioen Kylian Mbappé heeft 27.000 Engelse ponden, zo’n 30.000 euro, overgemaakt op het rekeningnummer dat de familie van de verongelukte piloot David Ibbotson heeft geopend.

De piloot bestuurde het vliegtuigje waarmee de Argentijnse spits Emiliano Sala verongelukte. Het lichaam van de speler is inmiddels geborgen, maar de piloot is nog altijd zoek. Het vliegtuig stortte op maandag 21 januari neer, toen het op weg was van Nantes naar Cardiff. 

De familie van Ibbotson wil geld verzamelen om de zoektocht naar hun geliefde piloot voort te kunnen zetten.

RIP EMI 🥺🥺🥺🥺🥺

2.9m Likes, 17.5k Comments - Kylian Mbappé (@k.mbappe) on Instagram: "RIP EMI 🥺🥺🥺🥺🥺"

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AFP
  1. Federer en Nadal verbreken toeschouwersrecord in Kaapstad
    Video

    Federer en Nadal verbreken toeschou­wers­re­cord in Kaapstad

    Met 48.000 toeschouwers in het Kaapstad Stadion hebben Roger Federer en Rafael Nadal het bezoekersrecord voor een tenniswedstrijd verbeterd. De twee grootheden traden in Zuid-Afrika aan voor een dubbelpartij voor het goede doel. Federer trad aan met Microsoft-oprichter Bill Gates. Nadal had komiek Trevor Noah aan zijn zijde. Het vorige bezoekersrecord dateerde uit november van het vorige jaar, toen in Mexico 42.517 mensen keken naar een demonstratiepartij tussen Federer en Alexander Zverev. Bekijk hier de mooiste foto's uit Kaapstad en de samenvatting.