Müller zeven maanden aan de kant na te hard juichen bij doelpunt

Voor Nicolai Müller was de eerste competitiewedstrijd in Duitsland binnen een kwartiertje voltooid verleden tijd. De middenvelder van HSV opende de score tegen FC Augsburg, maar raakte bij zijn vreugdesprong na zijn goal dusdanig geblesseerd dat hij de komende zeven maanden moet toekijken. De Duitser heeft zijn kruisband gescheurd.

Volledig scherm
Nicolai Müller schreeuwt het uit, nadat hij bij zijn vreugdesprong onderuit is gegaan. © screenshot FOX

Müller schoot Hamburger SV na acht minuten op voorsprong tegen Augsburg (1-0) en kon zijn geluk niet op. Voor heel even. Müller schreeuwde het uit, trok een sprint en maakte tot twee keer toe een vreemde pirouette met dubbele schroef. Na het laatste rondje om zijn as kwam de vleugelaanvaller echter ongelukkig uit en struikelde hij over een cornervlag. Müller greep meteen naar zijn rechterknie en wuifde zijn ploeggenoten weg die hem wilden feliciteren. 

Vorige week moest SC Heerenveen-doelman Warner Hahn zich al snel laten wisselen nadat de Freizen hadden gescoord in en tegen Groningen. De schouder van Hahn schoot uit de kom bij het vieren van de openingstreffer van Morten Thorsby.

Hamburger SV on Twitter

Terrible news: Nicolai #Müller has ruptured the anterior cruciate ligament in his right knee and will be out for approximately 7 months.

  1. Federer en Nadal verbreken toeschouwersrecord in Kaapstad
    Video

    Federer en Nadal verbreken toeschou­wers­re­cord in Kaapstad

    Met 48.000 toeschouwers in het Kaapstad Stadion hebben Roger Federer en Rafael Nadal het bezoekersrecord voor een tenniswedstrijd verbeterd. De twee grootheden traden in Zuid-Afrika aan voor een dubbelpartij voor het goede doel. Federer trad aan met Microsoft-oprichter Bill Gates. Nadal had komiek Trevor Noah aan zijn zijde. Het vorige bezoekersrecord dateerde uit november van het vorige jaar, toen in Mexico 42.517 mensen keken naar een demonstratiepartij tussen Federer en Alexander Zverev. Bekijk hier de mooiste foto's uit Kaapstad en de samenvatting.