De 6-jarige Luigi ontwierp het nieuwe shirt van Pescara
Volledig scherm
De 6-jarige Luigi ontwierp het nieuwe shirt van Pescara © Pescara

Nieuwe shirt Pescara ontworpen door 6-jarige Luigi

Luigi D’Agostino heeft de shirts van het Italiaanse Pescara ontworpen. Dat klinkt alsof een ware Italiaanse artiest bezig is geweest, maar het gaat om een 6-jarig jongetje.

Vanwege de coronacrisis in Italië schreef de club uit de Serie B een wedstrijd uit waarin kinderen ideeën konden insturen voor het shirt van het komende seizoen. De 6-jarige Luigi liet zich voor zijn tekening inspireren door de dolfijn uit het clublogo en ook de Adriatische Zee waaraan de kuststad is gelegen.

Lees meer over de mooiste voetbalshirts op onze pagina het Shirt Festival. Stem ook mee op het mooiste eredivisietenue aller tijden.

  1. Ricksen-biograaf komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’
    PREMIUM
    Video

    Rick­sen-biograaf komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’

    Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.