Volledig scherm
De Pakistaanse cricketer Haris Sohail. © afp

Pakistaanse cricketer ziet spook en mist duel

Cricketer Haris Sohail heeft om een bijzondere reden afgelopen weekeinde in Nieuw-Zeeland een wedstrijd van de nationale ploeg van Pakistan gemist. Hij beweert 's nachts in zijn hotelkamer in Christchurch bezoek te hebben gehad van een spook en was daardoor zo van slag dat hij een aantal dagen niet kon trainen en spelen.

De 26-jarige Sohail, een van de grote talenten in zijn land, belde in paniek zijn teammanager op, die naar diens kamer sprintte. Hij zag geen spook, maar merkte wel op dat Sohail hoge koorts had. Dat zou ook de reden zijn geweest voor de waanbeelden van de cricketer. Die bleef echter bij zijn verhaal.

Een woordvoerder verklaarde 'geen actieve geest' in zijn hotel te hebben opgemerkt. Desondanks deed een krant, de New Zealand Herald, een oproep aan zijn lezers met de vraag of ze ook ervaring met een spook hebben gehad in het Rydges Latimer-hotel. De Pakistaanse cricketers verblijven in Nieuw-Zeeland ter voorbereiding op het WK van volgende maand.

Opvallend is dat in het verleden twee andere spelers uit het topcricket, een Engelsman en een Australiër, ook beweerden door een spook te zijn bezocht.

 1. Tuitende lippen, stoere blikken en gestaalde spieren, maar dan als parodie
  PREMIUM

  Tuitende lippen, stoere blikken en gestaalde spieren, maar dan als parodie

  Stoere blikken, over the top-houdingen en tuitende lippen. Lekkere foto’s met een filtertje erover, zodat spieren en grimassen goed uitkomen. Ronald Mulder, Michel Mulder, Kai Verbij, Dai Dai Ntab, Martijn van Oosten en Thomas Krol steken wekelijks de draak met mensen die op social media maar al te graag laten zien hoe fit ze zijn of hoe fit je zou moeten zijn. De schaatsers van Team Plantina riepen zelfs een eigen Instagram-account in het leven, ‘Vitchannel’.
 2. Speler Norwich geeft hooligan pakje sigaretten terug

  Speler Norwich geeft hooligan pakje sigaretten terug

  Het was een bizar moment bij het bewogen FA Cup-duel Chelsea - Norwich City. Terwijl Álvaro Morata namens de thuisclub rood krijgt van arbiter Graham Scott meldt zich een hooligan op het veld van Stamford Bridge. Kennelijk is die bij zijn ren over het gras een pakje sigaretten verloren dat hij keurig terugbezorgd krijgt van de Zwitserse verdediger Timm Klose van Norwich City. Chelsea zou zich na pingels plaatsen voor de vierde ronde.