Volledig scherm
Paus Franciscus. © EPA

Paus onbedoeld fan van New Orleans Saints

Paus Franciscus heeft onbedoeld verwarring gesticht met een tweet over vijf heiligen. Kort nadat de paus zijn heiligverklaring uitsprak op het plein voor de Pieterskerk in Vaticaan-Stad, zonden zijn medewerkers op Twitter een bericht de wereld in met de hashtag 'Saints'. Die hashtag is echter verbonden aan American footballclub New Orleans Saints. Bij de tweet van de paus verscheen dan ook het logo van de club.

Bij de Saints waren ze zeer verguld met hun nieuwe fan, die op Twitter meer dan 18 miljoen volgers heeft. ,,Loof de Heer en geef het football door," reageerde een supporter op social media. ,,Wij kunnen na deze zegening niet meer verliezen", twitterde de club.

Prompt wonnen de Saints zondag in de NFL met 13-6 van Jacksonville Jaguars.

Volledig scherm
Een helm van New Orleans Saints. © AFP
  1. EA Sports haalt Van Basten uit FIFA 20 vanwege ‘Sieg Heil’

    EA Sports haalt Van Basten uit FIFA 20 vanwege ‘Sieg Heil’

    Marco van Basten maakt ‘tot nader order’ geen deel meer uit van het voetbalspel FIFA 20. De gewezen topspits van weleer is door de Amerikaanse computerspelontwikkelaar EA Sports uit het voetbalspel gehaald, nadat hij op 23 november bij FOX Sports ‘Sieg Heil’ zei in het tv-programma De Eretribune. Van Basten reageerde met de nazigroet op een gesprek tussen verslaggever Hans Kraay jr. en de Duitse Heracles-trainer Frank Wormuth.