Qatar Airways voor 96 miljoen sponsor Barça

VideoFC Barcelona en Qatar Airways hebben dinsdag met een reclamespot tijdens de officiële persconferentie de samenwerking tussen de luchtvaartmaatschappij en de Spaanse grootmacht bekendgemaakt. En wat voor commercial is het geworden!

Het filmpje neemt je mee op een trip door 'Het Land van FC Barcelona'. Onderweg is onder meer te zien hoe Neymar op zijn eigen handige manier een verloren rugzak terugbezorgt, hoe Messi met de bal een choreografie aanleert aan een groep dansers (zonder bal) en hoe Puyol met een ultieme buffelstoot voorkomt dat een bloempot op het hoofd van een nietsvermoedende dame valt.

Opvallend is ook nog de passage van BBC-icoon én oud-profvoetballer Gary Lineker, die aan het eind van de jaren 80 voor de Blaugrana uitkwam.

Barcelona ontvangt de komende 3 jaar zo'n 96 miljoen euro aan sponsorgeld van Qatar Airways. Als de club in één of meer seizoenen de Champions League wint, komt daar nog eens 5 miljoen bovenop.

'Dit is na een overeenkomst tussen Manchester United en General Motors het meest omvangrijke sponsorcontract voor een voetbalclub', aldus vicevoorzitter Javier Faus van Barcelona.

De naam van de sponsor wordt behalve op het shirt ook in het stadion duidelijk zichtbaar. Barcelona wil echter niet de naam van Camp Nou veranderen.