Volledig scherm
© AFP

Scherpschutter Son voltooit dienstplicht

Son Heung-min heeft in eigen land aan zijn dienstplicht voldaan. De 27-jarige aanvaller van Tottenham Hotspur schoot ook in het drieweekse militaire trainingsprogramma met scherp. Son blonk volgens het Koreaanse persbureau Yonhap uit in schieten en behoorde tot de besten van de 157 trainees.

Normaal gesproken moeten Koreaanse mannen twee jaar in dienst, maar Son verdiende vrijstelling daarvan omdat hij in 2018 met het Zuid-Koreaanse elftal goud pakte op de Aziatische Spelen. De topvoetballer, en ook andere sporters die goud winnen op de Aziatische Spelen of een medaille pakken op de Olympische Spelen, hoeft daardoor slechts drie weken een basistraining te volgen. Bij die training worden soldaten blootgesteld aan traangas, moeten ze hiken en omgaan met vuurwapens. Vooral in dat laatste blonk Son uit. Hij kreeg er zelfs een medaille voor.

Mede vanwege het coronavirus ging Son in april terug naar Zuid-Korea, om te herstellen van een gebroken arm en om daarna zijn dienstplicht te vervullen. Vermoedelijk keert Son snel terug naar Londen. Het is de bedoeling dat het seizoen in de Premier League nog wordt uitgespeeld.

Volledig scherm
© AFP
  1. Ricksen-biograaf komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’
    PREMIUM
    Video

    Rick­sen-biograaf komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’

    Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.