Schoppende scheids voorlopig geschorst door Franse voetbalbond

VideoDe Franse scheidsrechter Tony Chapron heeft zich zondagavond de woede van de spelers en het publiek van Nantes op de hals gehaald. De arbiter verloor in de blessuretijd van het duel tegen Paris Saint-Germain zijn beheersing toen hij na een lichte botsing met een speler op de grond viel. Hij gaf de speler van Nantes een trap na en stuurde hem vervolgens met een tweede gele kaart van het veld.

De Franse voetbalbond heeft Chapron 'tot nader order' geschorst, meldde de FFF vanmiddag in een statement. De scheidsrechter mist daardoor in elk geval het duel van woensdag tussen Angers en Troyes waarvoor hij was aangesteld. Chapron moet zich binnenkort verantwoorden voor het disciplinaire comité van de bond.

FFF on Twitter

A la suite des faits qui ont émaillé la fin de la rencontre Nantes-Paris SG, impliquant l'arbitre M. Tony Chapron et le joueur M. Diego Carlos, la Direction Technique de l'Arbitrage et la Commission Fédérale des Arbitres ont pris les décisions suivantes https://t.co/Qk3PhsJ0m5

Heel Europa lacht hierom

Bij een tegenaanval van PSG in de slotseconden van de wedstrijd werd Chapron per ongeluk van de sokken gelopen door Nantes-verdediger Diego Carlos. Terwijl de scheidsrechter op de grasmat lag, haalde hij met zijn been uit naar Diego Carlos. De Braziliaan wist de trap te ontwijken, maar kreeg vervolgens wel een tweede gele kaart van de gefrustreerde arbiter.

,,Dit is een grap, heel Europa lacht hierom'', zei voorzitter Waldemar Kita van Nantes. ,,Een schandalige actie van de scheidsrechter. Hij moet voor zes maanden geschorst worden.'' Middenvelder Valentin Rongier vindt ook dat Chapron straf verdient. ,,Als wij dit doen, kregen we een schorsing van tien duels.''

Chapron, politieman in het dagelijkse leven, beweerde na de wedstrijd dat hij uitgleed en Diego Carlos niet opzettelijk raakte. De beelden bewijzen echter duidelijk het tegendeel.

PSG won de wedstrijd met 0-1, dankzij een doelpunt van Angel Di Maria in de 12e minuut.

Volledig scherm
Diego Carlos krijgt de rode kaart van scheidsrechter Chapron. © REUTERS