Very proud signed my first contract with @nike 💙

8,245 Likes, 224 Comments - Shane Kluivert (@shanekluivert) on Instagram: "Very proud signed my first contract with @nike 💙"

Shane Kluivert (9) versiert contract bij Nike

Shane Kluivert, de jongste zoon van oud-topvoetballer Patrick Kluivert en broertje van Ajacied Justin Kluivert, heeft op negenjarige leeftijd een contract getekend bij het Amerikaanse sportmerk Nike. De jongste Kluivert-telg is voor vijf jaar verbonden aan Nike, dat hem bestempelt als "young athlete".

Pa Patrick schrijft op Instagram dat hij erg trots is op zijn zoon. ,,Net zijn eerste contract getekend met Nike op negenjarige leeftijd", motiveert de oud-spits van onder meer Ajax en Barcelona zijn trotse gevoel. Mama Rossana spreekt van een speciale dag voor haar spruit.

Shane speelt in de jeugd van de Franse topclub Paris Saint-Germain en heeft al een horde fans op social media. Op YouTube plaatst de jonge voetballer regelmatig filmpjes die massaal worden bekeken en gedeeld. Op Instagram heeft het ventje al meer dan 118.000 volgers.

Volledig scherm
Patrick Kluivert met Shane op de tribune tijdens de wedstrijd Roda JC tegen Ajax. © ANP
  1. Federer en Nadal verbreken toeschouwersrecord in Kaapstad
    Video

    Federer en Nadal verbreken toeschou­wers­re­cord in Kaapstad

    Met 48.000 toeschouwers in het Kaapstad Stadion hebben Roger Federer en Rafael Nadal het bezoekersrecord voor een tenniswedstrijd verbeterd. De twee grootheden traden in Zuid-Afrika aan voor een dubbelpartij voor het goede doel. Federer trad aan met Microsoft-oprichter Bill Gates. Nadal had komiek Trevor Noah aan zijn zijde. Het vorige bezoekersrecord dateerde uit november van het vorige jaar, toen in Mexico 42.517 mensen keken naar een demonstratiepartij tussen Federer en Alexander Zverev. Bekijk hier de mooiste foto's uit Kaapstad en de samenvatting.