Volledig scherm
Southampton-manager Mark Hughes. © Getty Images

'Soton' verdenkt Swansea van 'vuil spel' in Engelse degradatiestrijd

Alle scenario'sSwansea City en Southampton spelen dinsdagavond hun wedstrijd van het jaar. In het Liberty Stadium in Wales is de winnaar vrijwel zeker voor nóg een seizoen verzekerd van de Premier League.

Anderhalf etmaal voor de kraker is de psychologische oorlogsvoering in volle gang. Volgens de Daily Mail kreeg de selectie van Southampton zondag plots te horen dat de veertig kamers in het geboekte Marriot-hotel in de buurt van het stadion, in Swansea, vanwege 'een virus' moesten worden gecancelled.

Southampton moest nu een onderkomen zoeken op een flink stuk buiten Swansea, te weten in het Vale of Glamorgan Hotel in... Cardiff. Het hotel ligt, mede vanwege drukte in de avondspits op minimaal een uur rijden van het Liberty Stadium. Mark Hughes, de trainer van Soton, was not amused met de hotelwissel. Hij vermoedde in de Britse krant 'vuil spel'.  Zeker toen ook bleek dat toeristen wel 'gewoon' terecht konden in het Marriot van Swansea, aldus de Daily Mail.

Swansea City en Southampton hebben na 36 duels 33 punten. Met de laatste speelronde van komend weekeinde nog op het programma zou een zege dinsdag in Swansea voor beide clubs vrijwel zeker lijfsbehoud betekenen. Bovendien is dan West Bromwich Albion na Stoke City de tweede degradant. 'Westbrom', dat na 37 duels op 31 punten staat, heeft alleen baat bij een remise tussen Swansea City en Southampton. Dan is er zondag nog een waterkansje op een nieuw Premier League-abonnement op de laatste speeldag.

Ook Huddersfield Town, nu 36 punten na 36 duels, is nog niet geheel veilig. De ploeg van manager David Wagner en Oranje-international Terence Kongolo heeft bovendien nog twee  zware duels voor de boeg: Chelsea en Arsenal.

Restant-programma degradatiekandidaten
Speelronde 37, vanavond:
Swansea City - Southampton. Woensdag: Chelsea - Huddersfield Town.
Speelronde 38 (slot), zondag 13 mei: Swansea City - Stoke City, Southamton - Manchester City, Crystal Palace - West Bromwich Albion, Huddersfield Town - Arsenal.