Volledig scherm
Tommy Bechmann (rechts). © Pro Shots

Spits wint maanden na 'pensioen' tonnen bij Deense loterij

Tommy Bechmann, een voormalige topschutter uit de Deense competitie en ex-speler van onder meer Bochum en Freiburg, heeft de jackpot in de Deense loterij gewonnen. Het leverde hem 5 miljoen Deense kronen op, omgerekend zowat 672.000 euro.

De 35-jarige Bechmann, die begin dit jaar als profvoetballer stopte, vernam het goede nieuws tijdens een vakantie in Malaga. Aan Ekstra Bladet legt hij uit dat hij al tien jaar deelneemt aan de loterij en steeds met dezelfde cijfers speelt: de geboortedata van zichzelf, zijn vrouw en kinderen.

Wat de ex-spits met het geld zal aanvangen, weet hij nog niet. ,,Alleszins zal onze vakantie deze winter iets uitgebreider zijn dan gepland”, antwoordde hij met een knipoog.

Bechmann werd in 2004 als spits van Esbjerg gedeeld topscorer in eigen land met negentien goals. Het leverde hem een transfer op naar Bochum. Daar bleef hij vier seizoenen, om vervolgens nog drie jaar voor Freiburg te voetballen. Begin dit jaar zwaaide hij af bij de Deense eersteklasser SønderjyskE. Tegenwoordig werkt de gewezen goaltjesdief als analist voor Eurosport.