Volledig scherm
© Twitter Manchester City

Sportclubs gaan los met 280 twittertekens

Twitter heeft de maximale lengte van een tweet definitief verhoogd van 140 naar 280 tekens, voor iedereen. En dat is in de sportwereld niet onopgemerkt voorbij gegaan. We verzamelden de leukste reacties van clubs en organisaties op de verdubbeling. 

Eredivisie

In de Nederlandse competitie greep de koploper de 280 tekens aan om de stand er maar eens in te wrijven bij de concurrentie. 

Bundesliga

In Duitsland viel de uitbreiding blijkbaar in goede aarde. Vooral bij Borussia Mönchengladbach zijn ze in de wolken.

Gladbach on Twitter

Dear @Twitter. Thank you for giving us all #280characters. Our club name can finally be expressed in its full glory. Yours sincerely, Borussia Verein für Leibesübungen 1900 Mönchengladbach e.V. https://t.co/FTBBJjPfxT

FC Bayern English on Twitter

Bundesliga 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆 DFB Pokal 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆 UCL 🏆🏆🏆🏆🏆 Supercup 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆 Liga Pokal 🏆🏆🏆🏆🏆🏆 UEL 🏆 Cup Winners' Cup 🏆 Intercontinental Cup 🏆🏆 FIFA World Club Cup 🏆 UEFA Supercup 🏆 #Twitter280 https://t.co/jqyvYbSdTr

Premier League

Manchester United dacht de extra tekens aan te grijpen voor een verandering van hashtag, het bestaande #DaveSaves bleek echter populairder. 

Andere clubs

En ook in andere delen van Europa doen clubs vrolijk mee met #280characters.

Andere organisaties

En ook andere sportorganisaties zijn in hun sas met de uitbreiding. Al heeft New England Patriots nog altijd niet genoeg tekens om het aantal overwinningen van sterspeler Tom Brady uit te drukken.