Suikeroom NEC loodst Wesley Sneijder in Ferrari langs gekte

VideoRecordinternational Wesley Sneijder stelde gisteren na de oefenwedstrijd NEC-Al Gharafa niet alle fans teleur, maar de Utrechtse topvoetballer haastte zich gisteren in rode Ferrari wel razendsnel uit Weurt. 

Volledig scherm
Wesley Sneijder. © David van Haren

Zo'n duizend toeschouwers zagen de oud-speler van Ajax, Real Madrid, Inter Milaan, Galatasaray en OGC Nice op het veld vooral een geïrriteerde indruk maken. Bij vlagen liet hij tegen de eerstedivisionist zijn klasse zien: een listig hakje, een steekpassje, een goed aangesneden vrije trap. Maar het was vooral net niet voor de spelverdeler. Ploeggenoten moesten de nummer 10 zelfs tegenhouden toen hij na een overtreding NEC'er Robin Buwalda wil aanvliegen.

Na het laatste fluitsignaal trok Sneijder een sprintje naar de kleedkamer. Aanvankelijk renden kinderen achter hem aan. De vedette gaf een kleine groep fanatiekelingen lopend nog een handtekening, waarna hij in een rode Ferrari stapte. Achter het stuur zat Marcel Boekhoorn, de suikeroom van NEC en sinds een jaar als vriend van Yolante's zus ook de 'zwager' van Sneijder.