Volledig scherm
© Bob Bronshoff

Van 't Hek: Zullen we De Toekomst naar Appie vernoemen?

Youp van 't Hek heeft in zijn column in NRC Handelsblad voorzichtig de vraag gesteld of het een goed idee zou zijn om het trainingscomplex van Ajax, De Toekomst, te vernoemen naar Abdelhak 'Appie' Nouri, die op 8 juli een hartstilstand kreeg tijdens een oefenwedstrijd.

Nouri werd afgevoerd naar ziekenhuis nadat hij neer was gegaan op het veld. Later bleek dat de 20-jarige speler van Ajax, die de jeugdopleiding bij de Amsterdammers doorliep, blijvende hersenschade heeft opgelopen. Van 't Hek schrijft zijn column in het NRC over Nouri en de cabaretier heeft een verzoek aan het einde van zijn stuk: ,,Een voorzichtige vraag: zullen we De Toekomst naar Appie vernoemen?''

Van 't Hek schreef verder: ,,Dat zo’n leuke, talentvolle gozer uitgeschakeld moet worden. Zo’n geestige jongen, zo’n vrolijke zoon van zulke trotse ouders, zo’n bijzonder broertje, zo’n talentvolle voetballer, zo’n groot voorbeeld voor velen'', aldus Van 't Hek, die aangeeft dat iedereen Nouri steunt.

Quote

Ook Rotterdam en Eindhoven kunnen dit niet vatten

 ,,Mijn zoon en ik zijn uit balans. Net als mijn broers en mijn neven en mijn buren en mijn vrienden. Gewoon iedereen. Ook Rotterdam en Eindhoven kunnen dit niet vatten. Ajax heeft inmiddels Nice geloot. Een dorp dat sinds een jaar geleden ook wel wat anders aan zijn kop heeft. Geen enkele Ajacied is geïnteresseerd in deze wedstrijd. Iedereen heeft wel iets anders aan zijn hoofd. Nouri. Appie Nouri. Dat vriendelijke Marokkaantje dat niemand een vlieg kwaad deed. Dat al twaalf jaar trouw trainde om de beste te worden en dat eigenlijk ook al was. In elk geval van zijn generatie.''

Volledig scherm
Fans uit het hele land betuigen steun © still ANP/AD
Volledig scherm
© Pro shots
 1. Tuitende lippen, stoere blikken en gestaalde spieren, maar dan als parodie
  PREMIUM

  Tuitende lippen, stoere blikken en gestaalde spieren, maar dan als parodie

  Stoere blikken, over the top-houdingen en tuitende lippen. Lekkere foto’s met een filtertje erover, zodat spieren en grimassen goed uitkomen. Ronald Mulder, Michel Mulder, Kai Verbij, Dai Dai Ntab, Martijn van Oosten en Thomas Krol steken wekelijks de draak met mensen die op social media maar al te graag laten zien hoe fit ze zijn of hoe fit je zou moeten zijn. De schaatsers van Team Plantina riepen zelfs een eigen Instagram-account in het leven, ‘Vitchannel’.
 2. Speler Norwich geeft hooligan pakje sigaretten terug

  Speler Norwich geeft hooligan pakje sigaretten terug

  Het was een bizar moment bij het bewogen FA Cup-duel Chelsea - Norwich City. Terwijl Álvaro Morata namens de thuisclub rood krijgt van arbiter Graham Scott meldt zich een hooligan op het veld van Stamford Bridge. Kennelijk is die bij zijn ren over het gras een pakje sigaretten verloren dat hij keurig terugbezorgd krijgt van de Zwitserse verdediger Timm Klose van Norwich City. Chelsea zou zich na pingels plaatsen voor de vierde ronde.