Volledig scherm
Het Rob Rensenbrink-shirt. © BELGA

Veiling shirts eerbetoon Rensenbrink levert 17.000 euro op

De veiling van shirts waarmee Anderlecht onlangs in de Jupiler Pro League speelde tegen Moeskroen als eerbetoon aan de overleden Rob Rensenbrink heeft 16.907 euro opgeleverd. Dat meldde de club vrijdag. Het shirt van aanvoerder Vincent Kompany was het meest gewild en leverde 6000 euro op.

Volledig scherm
Spelers van Anderlecht in de speciale Rob Rensenbrink-shirts. © Getty Images

De opbrengsten gaan naar het Brusselse project FEFA (Football-tudes-Familles-Anderlecht), een maatschappelijk project voor kwetsbare Brusselse jongeren. Het doel is om vroegtijdig schooluitval te voorkomen, onder meer door voetbal te koppelen aan schoolresultaten.

Rensenbrink, oud-international van Nederland, overleed onlangs op 72-jarige leeftijd. Hij kwam langdurig uit voor Anderlecht. Voor Oranje speelde hij onder meer twee WK-finales.

Volledig scherm
Fans van Anderlecht eren Rob Rensenbrink. © Getty Images
  1. Federer en Nadal verbreken toeschouwersrecord in Kaapstad
    Video

    Federer en Nadal verbreken toeschou­wers­re­cord in Kaapstad

    Met 48.000 toeschouwers in het Kaapstad Stadion hebben Roger Federer en Rafael Nadal het bezoekersrecord voor een tenniswedstrijd verbeterd. De twee grootheden traden in Zuid-Afrika aan voor een dubbelpartij voor het goede doel. Federer trad aan met Microsoft-oprichter Bill Gates. Nadal had komiek Trevor Noah aan zijn zijde. Het vorige bezoekersrecord dateerde uit november van het vorige jaar, toen in Mexico 42.517 mensen keken naar een demonstratiepartij tussen Federer en Alexander Zverev. Bekijk hier de mooiste foto's uit Kaapstad en de samenvatting.