VIDEO: Puskás Award maakt van Maleisiër ware volksheld

Maleisië heeft er een nieuwe volksheld bij, genaamd Mohd Faiz Subri. De speler van de Maleisische club Penang FA kreeg gisteren op het FIFA-gala in Zürich de Puskás Award, omdat hij volgens voetbalfans het mooiste doelpunt ter wereld in 2016 heeft gemaakt.

Mohd Najib Tun Razak on Twitter

Tahniah Faiz Subri! Kejayaan anda dlm #FIFAPuskasAward 2016 akan beri inspirasi kpd semua pemain bola sepak Msia & jg harumkan nama negara!

De 29-jarige Faiz staat daarmee plotseling in een rijtje met Cristiano Ronaldo, Neymar, Zlatan Ibrahimovic en James Rodriguez. Het leidde tot een stroom aan reacties in Maleisië. Zelfs premier Najib Razak kwam met een felicitatie. ,,Je hebt het land trots gemaakt en bent een inspiratie voor alle Maleisische voetballers'', schreef Razak op Twitter.

Faiz verdiende de Puskás Award met het doelpunt dat hij op 16 februari vorig jaar maakte. Hij knalde een vrije trap met een enorme curve in de hoek langs de keeper die volledig op het verkeerde been werd gezet. De Maleisiër had die techniek naar eigen zeggen afgekeken van Ronaldo. De Portugees werd maandag uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar.

Volledig scherm
Mohd Faiz Subri (rechts) wordt gefeliciteerd door Ronaldo. © AFP