Volledig scherm
Browner met #39 © AFP

Voormalig Super Bowl-winnaar Browner voor acht jaar achter tralies

Poging tot moordBrandon Browner, tweevoudig winnaar van de Super Bowl in het American Football, moet voor acht jaar de gevangenis is vanwege poging tot moord. De voormalig speler van onder meer Seattle Seahawks en New England Patriots werd ook aangeklaagd voor talloze andere misdrijven, waaronder diefstal en inbraak.

In juli van dit juli van dit jaar werd Browner, winnaar van de Super Bowl in 2013 en 2014, aangeklaagd toen hij het appartement van zijn ex-vrouw binnendrong. Hij probeerde haar daarna met een tapijt te laten stikken, terwijl haar kinderen toekeken. Voordat de politie er was vluchtte Browner, die ook nog een Rolex ter waarde van 20.000 dollar meenam.

Inmiddels heeft de voormalige Seahawk al 300 dagen vastgezeten, omdat hij in afwachting was van zijn straf. 

  1. Atletiekgrootheden Farah en Gebrselassie ruziën over incident in hotel

    Atletiek­groot­he­den Farah en Gebrselas­sie ruziën over incident in hotel

    Mo Farah en Haile Gebrselassie, twee grootheden in het langeafstandslopen, zijn met elkaar in de clinch gegaan. Aanleiding voor het ‘moddergevecht’ is een incident in maart in Ethiopië. Farah (36) beschuldigt Gebrselassie van nalatigheid bij een diefstal in een hotel, dat eigendom is van Gebrselassie (46). De Ethiopiër reageerde venijnig. Volgens hem had Farah het hotel verlaten zonder te betalen en zich respectloos gedragen. Ook zou Farah een andere atleet hebben belaagd.