Dries Mertens.
Volledig scherm
Dries Mertens. © BSR Agency

Voorzitter koopt historisch Napoli-shirt Mertens: ‘Dit shirt blijft thuis’

Het shirt waarin Dries Mertens tegen FC Barcelona zijn 121ste goal maakte voor Napoli, en zo het clubrecord evenaarde, heeft op een veiling voor het goede doel 15.000 euro opgebracht. De koper was.... Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis. ,,Dit shirt blijft thuis.” 

Mertens liet het shirt veilen waarin hij eind februari in de Champions League tegen Barcelona zijn 121ste treffer voor Napoli maakte. De oud-speler van AGOVV, FC Utrecht en PSV evenaarde daarmee Marek Hamsik. Aurelio De Laurentiis was in zijn nopjes met het shirt. ,,Ik ben blij dat ik het shirt van Dries tegen Barcelona in handen heb gekregen. Dit belangrijke shirt blijft thuis in Napels en levert een bijdrage op voor diegenen die het moeilijk hebben.”

De opbrengst van het shirt gaat naar de Fondazione Cannavaro Ferrara in Napels.

Zijn 121ste goal voor Napoli was een pareltje.
Volledig scherm
Zijn 121ste goal voor Napoli was een pareltje. © AP
  1. Ophef over spontaan promotiefeestje FC Saarbrücken

    Ophef over spontaan promotie­feest­je FC Saarbrüc­ken

    Een spontaan promotiefeestje van enkele spelers, stafleden en officials van FC Saarbrücken heeft in Duitsland de nodige commotie veroorzaakt. Door de definitieve beëindiging van het seizoen in de Regionalliga Südwest vanwege de coronacrisis keert de club voor de eerste keer na zes jaar terug in de derde Bundesliga. Dat bondsbesluit leidde in de stad onder meer tot vrolijke taferelen op straat waarbij ook verscheidene clubmensen werden gesignaleerd.