Volledig scherm
© AP

Zlatan ging los na nederlaag: ‘Wie nu iets tegen mij durft te zeggen, vermoord ik’

Voormalig LA Galaxy-speler João Pedro heeft een opmerkelijke kleedkameranekdote over zijn toenmalige teamgenoot zlatan Ibrahimovic uit de doeken gedaan. Die zou harde taal gesproken hebben na een pijnlijke nederlaag. ,,Wie nu iets tegen mij durft zeggen, vermoord ik”, dreigde Zlatan.

In mei 2018 liep het team uit Los Angeles constant achter de feiten aan in een uitduel op de tiende speeldag tegen Houston en verloor het met 3-2. Iets wat ‘Ibracadabra’ - een geboren winnaar - niet zinde.

,,Na de wedstrijd sloeg Zlatan op tafel. Hij las ons de les”, herinnert João Pedro zich bij het Portugese Record. ,,Hij zei: ‘Als je naar LA komt om op het strand te zonnen of te gaan stappen in Hollywood, zeg het dan gewoon. Ik heb 300 miljoen op mijn bankrekening en een eigen eiland. Ik hoéf dit niet meer te doen.’” Een duidelijk geprikkelde Ibrahimovic waarschuwde zijn team op een nogal directe manier. ,,’Wie nu iets tegen mij durft zeggen, vermoord ik’, dreigde Zlatan." 

Pedro, die 34 duels speelde voor LA Galaxy en nu bij de Portugese eersteklasser Tondela aan het werk is, vertelde ook nog dat Ibrahimovic tegen zijn ploeggenoten zei dat het ‘elke dag zijn verjaardag is’. ,,En dus moesten we de bal altijd naar hem spelen.” 

‘Beste MLS-speler ooit’

Ibrahimovic speelde twee jaar bij LA Galaxy, waar hij maar liefst 53 keer scoorde in 58 duels. ,,Ik heb fantastische en perfecte dingen gedaan”, blikte hij eerder terug op zijn periode in de VS. ,,Ik denk dat ik de beste speler ooit ben in de MLS - geen grap. Bij welke club ik ook speel, ik kan het niveau altijd aan.” 

Bij een kwakkelend AC Milan, waar ‘Ibra’ sinds januari speelt, drukte hij ook zijn stempel: vier goals in tien wedstrijden. Hij gaf zijn oude liefde een nieuw elan. Maar nu de Serie A er - al dan niet definitief - opzit, is het nog maar de vraag waar Zlatans toekomst ligt. 

Volledig scherm
© BSR Agency

Zijn contract loopt eind dit seizoen af en de Gazetta dello Sport schreef eerder dat hij eraan twijfelt om zijn schoenen aan de wilgen te hangen. ,,Mensen die dicht bij Ibra staan, melden dat hij teleurgesteld is met de richting die het bestuur van Milan recentelijk heeft gekozen”, klonk het. Milan ontsloeg technisch directeur Boban, die Ibrahimovic terug naar Milaan haalde. Daar kon de Zweedse spits naar verluidt niet om lachen. 

In Milaan worden er, net als in de rest van Italië, geen groepstrainingen meer gehouden vanwege de coronacrisis. Ibrahimovic ‘vluchtte’ naar zijn thuisland Zweden toen de situatie escaleerde. Daar onderhoudt hij momenteel zijn conditie bij eersteklasser Hammarby, waarvan hij mede-aandeelhouder is.

Volledig scherm
© AFP
  1. Ricksen-biograaf komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’
    PREMIUM
    Video

    Rick­sen-biograaf komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’

    Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.