Volledig scherm
TT-2019-013078 - Oldenzaal - ingang spoedpost huisartsenhulp. De spoedpost dreigt te verdwijnen. Ingang van de spoedpost in het MST gebouw, aan de achterkant, ingang Beatrixstraat editie OL Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20190909 © Carlo ter Ellen DTCT

10.000 Leden voor patiëntencollectief Noordoost Twente

OLDENZAAL - Het onlangs opgerichte Patiëntencollectief Noordoost-Twente is door de grens van 10.000 leden.

Het collectief is onlangs opgericht door Oldenzaler Wim Gaalman. Met de steun van de 10.000 patiënten van huisartsen uit Noordoost Twente wil hij bewerkstelligen dat de spoedpost van de huisartsen in Oldenzaal tenminste drie maanden langer open blijft. Op die manier is er meer tijd om een oplossing te vinden voor de met sluiting bedreigde spoedpost.

Gaalman wil behalve uitstel ook bewerkstelligen dat er overleg gaat plaatsvinden tussen het ziekenhuis MST dat de spoedpost ondersteunt, zorgverzekeraar Menzis en en andere betrokken zorginstellingen.

Mert de steun  van minstens 10.000 patiënten hoopt Gaalman voldoende druk te kunnen uitoefenen om de spoedpost in elk geval nog enkele maanden open te houden. Op 10 oktober beslissen de huisartsen over het voortbestaan van de Oldenzaalse spoedpost.

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.