De voetbalplaatjesactie van het jubilerende Quick'20 en Jumbo Kuipers is in volle gang.
Volledig scherm
De voetbalplaatjesactie van het jubilerende Quick'20 en Jumbo Kuipers is in volle gang. © Robin Hilberink

100-jarig Quick'20 maakt van jubileumjaar een jubileumseizoen

OLDENZAAL - De jubileumcommissie van Quick’20 heeft de coronaknoop doorgehakt: het jubileumjaar wordt een jubileumseizoen. Daardoor kunnen de activiteiten waarmee de Oldenzaalse voetbalvereniging haar 100-jarig bestaan viert alsnog doorgaan.

In een persbericht benadrukt de jubileumcommissie van Quick’20 dat de volksgezondheid ‘ook voor ons op één staat’. „Op dit moment is niemand nog met voetbal bezig”, zegt Engelbert Heideman, voorzitter van de commissie. De uitbraak van het coronavirus maakte het wel noodzakelijk een besluit te nemen over het eeuwfeest. Van het jubileumjaar wordt een jubileumseizoen gemaakt. „Het was de bedoeling dat we heel 2020 activiteiten zouden houden, in sommige maanden zelfs meerdere. Daar gaan we nu een seizoen van maken.”

Meteen na de zomervakantie

Het jubileumseizoen begint meteen na de zomervakantie en duurt tot medio 2021. „Dat kan ook prima, want op 12 oktober van dit jaar worden we pas 100 jaar”, aldus Heideman. „Op zaterdag 24 oktober houden we ook de jubileumreceptie. Alle activiteiten die in de eerste helft van dit jaar gepland waren, kunnen gewoon doorgaan. En dat willen we graag. We hebben er al een paar jaar tijd in zitten, en bovendien zijn de activiteiten te mooi en te bijzonder om niet te houden.”

Activiteiten geschrapt

Vanwege het dramatisch slechte weer ging de Grote Twentse Carnavalsoptocht vorige maand niet door. Een evenement waaraan ook deel zou worden genomen door een flinke loopgroep van Quick. Door het coronavirus zijn al diverse jubileumactiviteiten geschrapt, zoals het vierlanden-EK-kwalificatietoernooi voor vrouwen onder 19 jaar, jeugdinterlands met jongens onder 15 jaar, het FIFA20-toernooi en het bezoek van meer dan driehonderd junioren aan FC Twente-Fortuna Sittard. 

Voor de zomervakantie staan nog de Voetbaltheatershow in De Bond (21 april) met bondscoach Ronald Koeman en Nico-Jan Hoogma, het Rinus Michels Toernooi en de grote jubileumdag (13 juni) op de rol. Al deze activiteiten krijgen nu een nieuwe datum in de tweede helft van 2020 of de eerste helft van 2021.

U11-toernooi

De organisatie van het internationale U11-toernooi heeft inmiddels besloten de editie 2020, gepland in laatste weekend van mei, af te gelasten. 

Onzekerheden

Het bestuur van Quick’20, alsmede de ongeveer 70 vrijwilligers die druk zijn met de voorbereidingen, staan volledig achter het besluit van de jubileumcommissie. „Er zijn zoveel onzekerheden dat we hiertoe hebben besloten”, aldus Heideman. „En nogmaals: wat is voetbal en wat is een jubileum als de gezondheid van veel mensen op het spel staat? Ons medeleven gaat nu uit naar de mensen die nu al een naaste aan het vreselijke virus hebben verloren, maar ook naar de mensen die er op dit moment mee in aanraking zijn gekomen. Onze gedachten zijn bij iedereen die de gevolgen ondervindt. Horeca-ondernemers maar ook de mensen in de zorg die voor een gigantische opgave staan.”