Volledig scherm
Automobilisten betalen straks voor de werkelijke parkeertijd. © Lars Smook

Achteraf parkeergeld betalen op Molkenboer in Oldenzaal

OLDENZAAL- Automobilisten die hun auto op het Molkenboerterrein neerzetten, kunnen binnenkort achteraf betalen voor het parkeren. 

In oktober begint daar een proef, waardoor automobilisten geen muntgeld meer op zak hoeven te hebben en betalen voor de werkelijke parkeertijd. 

Achteraf parkeren is een vurige wens van de ondernemers en de gemeenteraad. In 2017 gaf de raad het college van B en W de opdracht mee om een proef met achteraf betalen te doen. Het Molkenboerterrein werd als meest geschikte locatie aangewezen. De proef zou in eerste instantie in december vorig jaar beginnen, maar heeft enige vertraging opgelopen omdat de voorbereidingen meer tijd vergden. 

Kentekenregistratie 

Bij de proef wordt gebruik gemaakt van kentekenregistratie en camera's. Automobilisten die willen afrekenen voeren hun kenteken in. Wie wegrijdt zonder te betalen kan rekenen op een boete. De pilot wordt na ongeveer een half jaar geëvalueerd, zo laat wethouder Alida Renkema weten.  

Ongeveer gelijktijdig met de start van de proef gaat de gemeente 23 parkeerautomaten in de binnenstad vervangen. Daar kan met pin, muntgeld of contactloos worden betaald. De gemeente heeft de tweedehandsautomaten gekocht van de gemeente Zoetermeer.