Volledig scherm
PREMIUM
Aan de zijde van de Deurningerstraat wordt een doorsteek richting Hofstraat en Langestraat gerealiseerd door de HMO. © Carlo ter Ellen DTCT

Akkoord over grondruil winkelcentrum Vijfhoek in Oldenzaal

OLDENZAAL - Makkelijk was het zeker niet. Maar de gemeente heeft een akkoord bereikt over de grondruil die nodig is voor de revitalisatie van winkelcentrum In den Vijfhoek. Maandag wordt de omgevingsvergunning verstrekt aan eigenaar Unibail Rodamco Westfield. 

Begin deze maand kondigde wethouder Alida Renkema al aan dat het eind van de gesprekken over dit ‘moeilijke stukje Oldenzaal’ in zicht was. Dat de onderhandelingen veel tijd in beslag namen, is vooral terug te voeren op de ingewikkelde constructie die voor deze grondruil moest worden uitgewerkt. Het uitgangspunt was een deal met gesloten beurzen waarbij drie partijen betrokken zijn: gemeente Oldenzaal, Unibail en de Herstructurerings Maatschappij Overijssel. Zoals eerder gemeld gaat de HMO het gebied rondom het voormalige postkantoor aan de Langestraat ontwikkelen. 

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.