Volledig scherm
PREMIUM
René Wubben heeft via de iPad contact met thuiszorghulp Fia Blom van Zorgfederatie Oldenzaal. © Robin Hilberink

App van Zorgfederatie Oldenzaal maakt leven veiliger en prettiger

OLDENZAAL - De (digitale) technologie schrijdt voort en daar spelen ook de zorginstellingen op in. De Zorgfederatie Oldenzaal loopt voorop met de ontwikkelingen. Morgenmiddag houdt de organisatie open huis. Het thema: technologie en veilig wonen.

Een van de technische hoogstandjes is de Dementia App, die net in gebruik genomen is. De Zorgfederatie begint ermee bij 250 thuiszorgcliënten en in een later stadium bij de bewoners van de locaties Mariahof (34 dementerenden en tien met lichamelijke klachten) en Scholtenhof (72 bewoners van wie ruim vijftig dementerenden).

  1. Ex verongelukte Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdrama bij Bad Bentheim
    PREMIUM

    Ex verongeluk­te Chiara (22) aanvaardt boete na snelwegdra­ma bij Bad Bentheim

    NUNSPEET/ BAD BENTHEIM - Boubkar A. uit Nunspeet heeft ingestemd met een schikking van het Duitse Openbaar Ministerie voor het betalen van een boete van 4800 euro voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol en drugs in de nacht van 13 op 14 april. Boubkar A. was die nacht betrokken bij het snelwegdrama op de A31 bij Bad Bentheim, waarbij de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo om het leven kwam.